Workshops

Workshop "Tam Tam T'Orff" (voor kinderen vanaf 6 jaar)

Klokkenspellen, xylofonen, metallofonen, trommels, pauken, tamboerijnen, belletjes, ... allemaal dingen waar "muziek" in... gooi een melodie samen met een toffe begeleiding en je krijgt een klinkend resultaat! Al musicerend maken de leerlingen kennis met Orffinstrumenten en slagwerk!

Workshop "op slag en tijd" (voor kinderen vanaf 7 jaar)

Met alledaagse zaken zoals een stoel, ballen, bestek, borstels, tonnen en buizen kan je een zinderende en swingende, niet-alledaagse ritme-act in mekaar steken. We maken daarvoor gebruik van een fascinerende ritme-taal en benutten de hele ruimte.

Workshop "muzikale spinsels" (voor kinderen vanaf 4 jaar)

Tekeningen, een verhaal, een boek, een zelf geschreven tekstje, beelden, foto's... Allemaal hebben ze ons iets te vertellen. Wij zoeken daarbij naar gepaste geluiden en muziek met allerlei melodische en ritmische instrumenten. We laten onze fantasie de vrije loop en creren de juiste sfeer: "griezelig", "boos", "vrolijk" "droevig", "gehaast".

Workshop "rap, rapper, rapst"(voor kinderen van 7 tot 12 jaar)

Er zijn wel duizenden gedichten en tekstjes geschreven over mensen en dieren, over de natuur en onze gevoelens, over fantastische wezentjes en gekke meneertjes, over eten en slapen. Of schuilt er een dichter in jou? We zoeken naar een passend ritme bij deze tekstjes en met een paar akkoorden erbij maken we onze eigen rap!

Voor

Groepen tot max. 22 kinderen. Elke workshop kan ook aan leerkracht gegeven worden als bijscholing met extra aandacht voor didactische werkwijze en principes.

Duur

1 workshop duurt ong. 60 min.

Prijs

80 voor de eerste sessie: 70 voor elke volgende (op zelfde dag). Bijkomende vervoerskosten indien meer dan 30 km van Gent: 0,5/km. 10% korting vanaf 4 workshops op eenzelfde dag (max. 2 workshops gelijktijdig).