Schildpad tot sax

Dagelijkse worden we overspoeld door "muziek": op school, in de media, onderweg en zelfs in de winkel. In een grootstad als Gent heb je bovendien een aantal groot (muziek)cultuurtempels: De Vlaamse Opera, Capitole, het Koninklijk Conservatorium, de Handelsbeurs enz. Maar ook in jouw dorp is er wellicht een harmonie of fanfare en misschien zelfs een muziekschool. Wij willen je meenemen naar de wereld achter die muziek, de wereld van de instrumenten... "Van schildpad tot sax" is een boeiende, interactieve voorstelling om jong en ouder te laten kennismaken met klassieke muziekinstrumenten en hun families.

V.E.M.vzw beschikt over een uitgebreide verzameling van snaarinstrumenten in alle maten, hout- en koperblazers in verschillende geuren en kleuren tot slagwerk in alle vormen. Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf ontdekken welke instrumentenfamilies er zijn, hoe een instrument bespeeld wordt, waaruit het gemaakt is, hoe het klinkt enz.

Voor

Groepen tot max. 25 personen

Waar

De voorstelling gaat door op de lokatie van uw keuze (in overleg) of bij V.E.M.vzw in Gent, ev. in combinatie met een ander bezoek. Het zaaltje van V.E.M.vzw ligt immers op wandelafstand van het S.M.A.K., het Museum voor Schone Kunsten en het Sint-Pietersplein.

Duur en datum

Een voorstelling duurt ong. 90 min.; data in overleg met V.E.M.vzw.

Prijs

195 voor een kindervoorstelling op verplaatsing of een voorstelling voor 18+; 90 voor een kindervoorstelling bij V.E.M.vzw

Hoe aanvragen

via een mailtje met al uw contactgegevens en voorkeurdata.