Muziek met de jongsten

Muziek is voor kinderen iets heel bijzonders: het boeit, het fascineert, het trekt hen aan. Wat ons betreft zou elk kind van jongsaf met muziek moeten in contact komen. Werken rond muziek bevordert immers op een leuke manier ook de ontwikkeling van emotionele, sociale, communicatieve en motorische vaardigheden. Als ouder kan je dit ondersteunen door vb. samen naar muziek te luisteren, mee te zingen met de lievelingsmuziek van jouw kind of al eens naar een concert of optreden te gaan kijken. Voor ons is muziek met kleuters niet alleen zingen, bewegen, stappen en klappen maar ook spelen met muziekinstrumenten. We luisteren met de kleuters naar muziek en muzikale verhalen, ontdekken de verschillende muziekinstrumenten, zoeken naar muzikale tegenstellingen en stimuleren hun ritmegevoel. Vanaf een jaar of 5 kunnen de kleuters ook spelenderwijs de noten en ritmes leren onderscheiden op een partituur en zijn ze in staat om een instrument te leren bespelen.

Voor kleuters zijn er muziekinitiatiekampen tijdens de zomervakantie. Daarbij wordt voorrang van inschrijving gegeven aan de oudste kleuters.

Kinderen vanaf 5 jaar ook starten met instrumentles. De lessen zijn individueel en op maat maar we verwachten mama of papa wel in de les. Zo kunnen de leerkracht en de ouders samen de jonge muzikant op een positieve en doordachte manier begeleiden en ondersteunen in zijn muzikale ontwikkeling.

Voor

Alle kleuters - Instrumentles vanaf 5 jaar

Praktisch

Alle info mbt de initiatiekampen in de zomer 2019 zal in december 2018 online staan. Meer info over de individuele instrumentlessen bij "aanbod".