Nieuws

Cursusperiode september-december 2017

De huidige cursusperiode (instrumentlessen) loopt tot 17 december 2017. Na die datum kunnen geen inhaallessen meer worden gegeven. Je kan ook geen lessen "opsparen" tot de nieuwe periode. Plan dus goed vooraf, zeker als je examens hebt en vooraf een les wil inhalen of de les wil verplaatsen naar het weekend.

Huidige leerlingen: inschrijvingen nieuwe cursusperiode 8 januari-29 april 2018

De cursusprijs voor de individuele instrumentlessen bedraagt 285 euro. (260 euro vanaf 3e gezinslid).

Inschrijving = na betaling. Niemand is "automatisch" opnieuw ingeschreven en er worden geen plaatsjes gereserveerd. Wie nog een openstaande rekening heeft staan voor bv. huur van een instrument, kan niet inschrijven zolang deze niet betaald is.

Alleen contant betalen = meteen een lesuur vast leggen.

Als je wil overschrijven, denk er dan aan dat dit enkele dagen in beslag kan nemen en dat wij niet dagelijks een overzicht van de boekhouding krijgen. Je moet ZELF mailen om het lesuur vast te leggen en hiervan een bevestiging afwachten. Dit gebeurt dus niet "vanzelf" omdat je betaald hebt!!!

Tot 10 december blijven de huidige uurroosters behouden; nadien worden deze ingevuld in volgorde van betaling.

Inschrijvingen voor nieuwe leerlingen

Vooraleer definitief te kunnen inschrijven, dient u zich aan te melden via een mail met naam/adres/tel./geboortedatum/eigen beroep of beroep ouders/motivatie. Zodra er een plaatsje vrij komt in de cursus van uw keuze wordt u dan uitgenodigd voor de inschrijving op het secretariaat. De inschrijvingen worden ingepland tussen 1 en 4 en 17 december of vanaf 8 januari.

LESVERPLAATSINGEN en LESAFSPRAKEN

Om het voor iedereen werkbaar te houden, moet je een lesverplaatsing minstens 2 dagen vooraf aanvragen. De les wordt dan verplaatst naar een ander moment binnen de week. Er kunnen geen lessen "opgespaard" worden tot in de nieuwe periode. Alle lessen moeten voor 17 december ingepland staan. Plan goed en haal ev. lessen vooraf in; zeker in de examenperiode.

Wil je een lesafspraak vast leggen of wijzigen, dan doe je dit ofwel tijdens de les met de leerkracht ofwel via het secretariaat. Niet via mail/sms naar de leerkracht persoonlijk. Alleen zo vermijden we misverstanden en dubbele boekingen.

HUURINSTRUMENTEN

Een aantal leerlingen heeft het huurgeld voor de huidige cursusperiode nog niet vereffend. Mogen wij vragen dit per kerende in orde te brengen. Indien wij een factuur voor het huurgeld moeten opmaken en deze per post opsturen, zal een administratieve kost van min. 15 euro worden aangerekend.

WACHTLIJSTEN nieuwe leerlingen

We hebben alweer heel wat kandidaat-leerlingen op een wachtlijst staan die we op dit moment geen lesuur kunnen geven. Omdat wij het essentieel vinden dat er thuis regelmatig geoefend wordt - de les zelf is immers het evaluatiemoment van de vooruitgang die u door te oefenen maakt - zullen wij bij een nieuwe cursusperiode geen leerlingen meer inschrijven die niet of nauwelijks oefenen thuis. Zo kunnen we gemotiveerde nieuwelingen toch de kans geven om te starten.

REPETITIES Mini Musica

vrijdag, 10 november: repetitie voor de Halloweenconcerten (NIET voor alle muzikanten; planning via leerkracht)

vrijdag, 17-24 november: gewone repetitie van 18u tot 19u(strijkers en blazers) (zie ook planning projectweek)

vrijdag, 1 en 8 december: gewone repetitie van 18u tot 19u(strijkers en blazers)

Daarna volgt een welverdiende kerstvakantie. De repetities hervatten vanaf 12 januari.

REPETITIES V.E.M-orkest

vrijdag, 10 november: geen repetitie (Halloweenconcerten)

vrijdag, 17 november: gewone repetitie van 19u30 tot 21u

vrijdag, 24 november: 19u15 tot 20u enkel strijkers - 20u tot 20u30 tutti - 20u30 tot 21u15: enkel blazers/slagwerk/piano

vrijdag, 1 en 8 december: gewone repetitie van 19u30 tot 21u

Daarna volgt een welverdiende kerstvakantie. De repetities hervatten vanaf 12 januari.

KALENDER

Zaterdag, 11 november: HALLOWEENCONCERTEN in ons eigen zaaltje om 17u en 19u. Info via de leerkrachten.

Week van 20 tot 25 november: projectweek voor alle strijkers/gitaristen. Alle individuele lessen worden vervangen door samenspel, kamermuziek, ed. Info hier onder. Vergeet niet zo snel mogelijk per mail in te schrijven!

PROJECTWEEK voor strijkers en gitaristen van 19 tot 25 november

Maandag, 20/11: 19u tot 20u: cello’s aan de macht! - 20u tot 21u: kamermuziek strijkers volwassenen

Woensdag, 22/11: 16u tot 17u samenspel voor de jongste gitaristen - 17u tot 18u: eerste samenspel voor strijkers - 18u tot 19u: violen aan de macht! - 19u tot 20u: kamermuziek strijkers jongeren

Vrijdag, 24/11: 18u tot 19u: Mini Musica (strijkers en blazers) - 19u15 tot 20u: strijkorkest - 20u tot 20u30: tutti V.E.M.-orkest - 20u30 tot 21u15: blazers/slagwerk/piano V.E.M.-orkest

Zaterdag, 25/11: 9u tot 10u: eerste samenspel voor strijkers - 10u tot 11u: zich uitleven in ritmisch samenspel en een muzikaal verhaal (5 tot 9 jaar / geen partituren/ niet-instrument-gebonden) - 11u tot 12u: violen aan de macht! - 11u tot 12u: samenspel gitaar -12 jaar (2 popsongs komen aan bod) - 12u tot 13u30: ensemble met strijkers, piano en gitaar voor gevorderden (1 afgewerkte popsong) - 12u30 tot 13u30: samenspel voor de jongste gitaristen

Verder selecteerden wij ook volgende concerten die leuk zijn voor de kids in het kader van de “Kunstendag voor kinderen” op zondag, 19/11 in de namiddag in Gent (zie: kunstendagvoorkinderen.be): “Mozart en Zo” door Eva Ackerman (viool) en Yanna Penson (piano) - “Logos robotorkest en glasmuziekdozen”

Voor jongeren/volwassenen die interesse hebben in gitaar/jazz/experimentele muziek, zijn er ook volgende concerten: donderdag 23 november, 20u15 twee jonge virtuoze gitaristen spelen (www.cultuurloft.be) - vrijdag 24 november, 20u15 Jong jazzgeweld en experiment in de handelsbeurs (www.handelsbeurs.be)