Informatie kampen

In de zomervakantie plannen wij muziekinitiatiekampen voor kleuters van 2,5 tot 6 jaar. Verder gaan we op Mini Musica orkestkamp: een internaatskamp voor kinderen die een orkestinstrument spelen.

Alle kampen worden begeleid door professionele en enthousiaste leerkrachten en muzikanten van V.E.M.vzw. Op de kleuterkampen worden de jongsten ondergedompeld in de wondere wereld van "Muziek". (zie ook "initiatie") Op een intern muziekkamp worden dagelijkse repetities in kleinere en grote ensembles afgewisseld met sport, spel en ontspanning. Alle activiteiten zijn grondig pedagogisch en didactisch onderbouwd en leunen aan bij de leeftijd en de leefwereld van de deelnemers.

V.E.M. kiest resoluut voor kleinschaligheid en exclusiviteit. Bij de externe kampen worden de kinderen onderverdeeld in kleine leeftijdsgroepjes. Elke deelnemer voelt zich meteen thuis in de huiselijke lokalen van V.E.M.vzw en de bijhorende stadstuin! Voor het muziekkamp verblijven we in een groot maar rustig gelegen vakantiehuis dicht bij de meren van l'Eau d'Heure. Het vooropgestelde max. aantal deelnemers wordt nooit overschreden. Er snel bij zijn is dus de boodschap!

De activiteiten op de externe kampen beginnen om 9u en duren tot 16u. Er is opvang voorzien vanaf 8u en tot 17u. Het juiste aankomst- en vertrekuur van het orkestkamp wordt later meegedeeld. Ouders zorgen zelf voor het transport naar de kampplaats. De deelnemers moeten een fiets meenemen. Voor data, prijzen en leeftijden zie overzicht.

INSCHRIJVEN kan door naam, adres, tel.nr. en geboortedatum + naam kamp te mailen naar info@vem.be. Na ontvangst van een voorschot van 75 euro (per kleuterkamp) of 95 euro (orkestkamp) op rek.nr. BE08 2900 5209 7913 van V.E.M.vzw krijgt u een bevestiging van de inschrijving. Vergeet dus niet om bij de inschrijvingsmail meteen ook het voorschot te betalen! U krijgt daarvoor geen aparte mail toegestuurd. Let op: dit voorschot is niet terugvorderbaar bij annulering. Het resterend bedrag voor de kleuterkampen dient betaald te zijn uiterlijk 1 maand voor aanvang. Voor het orkestkamp betaalt u een schijf van 100 euro tegen 10/2/2016 en een schijf van 100 euro tegen 10/5/2016. Indien de betaling niet tijdig gebeurt, wordt uw plaatsje door gegeven aan een kandidaat op de wachtlijst. Zie ook "praktisch".